Perheet huomio!

Perhekerho aloittaa toimintansa uudestaan hetken hiljaiselon jälkeen. Vetäjinä toimivat Elisa Huovila ja Sari Mansnerus. Jotta pääsisimme mukavasti alkuun, kevään 2019 aikana kartoitamme perheiden tarpeita ja toiveita vertaistoiminnan suhteen ja toiveiden pohjalta suunnittelemme tulevaa toimintaa. Otamme mielellämme vastaan kaikenlaisia ideoita, toiveita ja ehdotuksia lapsiperheiden toiminnalle! Millaiseen toimintaan sinun perheesi haluaisi osallistua? Ota rohkeasti yhteyttä vetäjiin ja kerro toiveesi.

 

Perhekerhon vappujuhlat!

Ma 29.4. klo 17.30-19.30 Matara-salissa

Kansalaistoiminnan keskus Matara, 2. krs, Matarankatu 6.

Kevään ja vapun kunniaksi pidämme Perhekerhon Vappujuhlat! Luvassa rentoa yhdessäoloa, juttelua ja tutustumista sekä lapsille esimerkiksi lautapelejä ja muuta tekemistä. Voit tuoda vaikka oman suosikkilautapelin mukanasi. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja koko perhe.

Tarjoilut toteutetaan nyyttäriperiaatteella, eli tuothan jotain suolaista tai makeaa syötävää noin 20:lle henkilölle yhteiseen nyyttäripöytään. Keski-Suomen Diabetesyhdistys tarjoaa kylmät ja kuumat juomat sekä astiat. Pyri huomioimaan erityisruokavaliot leipomalla/ostamalla laktoosittomia tuotteita ja merkitsemällä itse leipomiisi tuomisiin ainesosat. Ja tietysti meitä kaikkia helpottaisi, jos arvioisit hiilihydraattimäärän itse leipomistasi herkuista, niin jokaisen ei tarvitse itse pähkäillä paljonko niissä on J

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI!

Tällä kertaa mukaan kannattaa kutsua myös mummit, papat, kummit ja muut läheiset, sillä tarjoamme Vappujuhlien yhteydessä luennon aiheesta: Diabetesta sairastava lapsi yökylässä.

Ota perheesi läheiset mukaan kuuntelemaan, mitä asioita tulisi huomioida, kun diabetesta sairastava lapsi tulee yökylään. Luennon pituus noin 60 minuuttia, jonka jälkeen vielä aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Luento on maksuton ja luennoitsijana toimii kuntoutusohjaaja Taru Lampinen (KSSHP). Paikkana Talvikki-Sali, 2krs. Matara-keskus.

Luennolla olevat tulevat luennon jälkeen kanssamme jatkamaan vappujuhlia. Luennolle tulijat voivat siis myös tuoda nyyttäriherkkuja.

Ilmoittaudu viimeistään ma 22.4. tapahtumaan (vappujuhliin ja/tai luennolle) täyttämällä nettilomake osoitteessa: https://vappujuhlat.nettilomake.fi/form/7638   —  niin tiedämme, montako meitä tulee.

Tervetuloa!

Lisätietoja Elisa Huovilalta (0445100530, elisa@ksdiabetes.fi)

 

Ensimmäisenä tapahtumana järjestämme talvisen ulkoilupäivän Laajavuoren hiihtokeskuksessa.

Lauantaina  9.2.2019   Klo 14 – 16

Käytössämme on Lumimaan laavu, jossa voi paistaa makkaraa ja lämmitellä. Yhdistys tarjoaa makkarat ja mehut. Perheet voivat omien toiveidensa mukaan pulkkailla, hiihtää tai lasketella. Yhdistys maksaa Lumimaan maksun, joka sisältää pulkkamäen ja lasten laskettelurinteen. Pulkkia, stigoja ja muita välineitä saa lainaksi Laajiksesta. Laskettelu isossa rinteessä ja lasketteluvälineiden vuokraus on omakustanteista. Laavu on varattu yhdistykselle kahdeksi tunniksi, klo 14-16, mutta pulkkailua ja laskettelua voi toki jatkaa halutessaan sen jälkeenkin, Lumimaan lippu on voimassa koko päivän.

Tapahtumaan ei tarvitse etukäteen ilmoittautua. Mukaan tietysti säänmukainen vaatetus.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja yhteydenotot toiveista perhekerhon toimintaan liittyen:

Elisa 0445100530 / elisa@ksdiabetes.fi

Sari sari@ksdiabetes.fi