PERHEKERHO – vertaistukea ja toimintaa koko perheelle!

Mikä on perhekerho ja perheiden D-kahvila?

Yhdistyksemme perheiden toimintaa kutsutaan perhekerhoksi. Vuonna 2022 aloitimme uutena toimintamuotona perhekerhon D-kahvilat. D-kahvila on koko perheelle suunnattu, ilmainen ja rento matalan kynnyksen tapaamispaikka. Perhekahvilassa tärkeintä on vertaistuki ja mahdollisuus vapaalle keskustelulle. Voit tulla mukaan myös ihan vain kuuntelemaan ja olemaan. Välillä syvennymme johonkin tiettyyn aiheeseen esimerkiksi luennoitsijan johdolla. Tarjolla on tietenkin aina kahvia sekä pientä suolaista ja/tai makeaa.

Perhekahvilat pidetään Palokan nuorisotila Nuorkkarilla. Sieltä löytyy leluja perheen pienimmille sekä lautapelejä, pleikkari, biljardi, pingis ja ilmakiekko perheen isommille! Perhekahvilat pidetään kerran kuussa, pääsääntöisesti kuun ensimmäisenä lauantaina klo 14-17.

Lämpimästi tervetuloa D-kahvilaan teille sopivaksi ajaksi teille sopivalla kokoonpanolla!

Perhekahvilan osoite: Palokan Nuorisotila Nuorkkari, Raivaajantie 1. Kyseessä Palokan S-Marketin rakennus, oikea takanurkka terveysaseman puolella, josta portaat toiseen kerrokseen. Parkkitilaa on paljon viikonloppuisin Palokan terveysaseman parkkipaikalla, josta on lyhin matka myös Nuorkkarin ovelle.

 

Perhekerhon ohjelma vuonna 2024

La 17.2.24 D-kahvila klo 14-17

La 23.3.24 Koko perheen talvipäivä Laajiksessa klo 11-14. Ilmoittautumiset 13.3.24 mennessä

La 6.4.24 D-kahvila klo 14-17

La 18.5.24 D-kahvila klo 14-17

Pe 14.6.24 Diabetesliiton järjestämä Perheiden päivä Särkänniemessä. Järjestämme yhteisen bussikyydin. Tarkempaa tietoa ja ilmoittautuminen lähempänä tapahtumaa

 

La 7.9.24 D-kahvila klo 14-17

La 5.10.24 Koko perheen seikkailupäivä HopLopissa. Tarkempaa tietoa ja ilmoittautuminen lähempänä tapahtumaa

La 2.11.24 D-kahvila klo 14-17

La 14.12.24 Pikkujoulut yhdessä Nuorisotiimin kanssa. Tarkempaa tietoa ja ilmoittautuminen lähempänä tapahtumaa

 

 

Meidän perheen kokemus perhekerhosta

Lapsellamme todettiin diabetes viime syksynä ja osastojaksollamme kuulimme perhekerhosta. Koska emme tunne ketään muuta perhettä, jossa lapsella olisi diabetes, kiinnosti perhekahvila aivan erityisesti juuri vertaistuen takia. Niinpä me pääsimme osastolta ensimmäiselle päivälomalle juuri perhekahvilaan. Perhekahvilaan meneminen ja vieraiden ihmisten tapaaminen jännitti niin kovasti, että ulkona olisi vaan tehnyt mieli paeta paikalta. Enemmän tai vähemmän reippaina me kuitenkin menimme sisään ovesta ja sitä päätöstä en ole katunut hetkeäkään.

Meidät otettiin todella lämpimästi vastaan perhekerhossa ja tunsimme välittömästi olevamme tervetulleita. Meitä autettiin laskemaan niin hiilihydraatit kuin insuliinin määräkin, kun itse olimme vielä epävarmoja. Keskustelujen lomassa vilisi vieraita sanoja, kuten Omnipodit, Medtronicit, Libret ynnä muut, mutta kaikki ne selitettiin meille juurta jaksaen, joten pysyimme hyvin mukana keskusteluissa. Lapsemme löysi kahvilasta heti kavereita itselleen, joiden kanssa pelit käynnistyivät kuin he olisivat aina tunteneet toisensa.

Perhekerhosta saimme vertaistukea niin meille vanhemmille kuin lapsellemmekin ja se onkin aina kuukauden odotetuin kohokohta, kun pääsee perhekahvilaan. Lämpimästi tervetuloa mukaan, toivottavasti tapaamme perhekahvilassa!

Laitiset

 

 

Tiedotamme perheiden toiminnasta seuraavilla kanavilla, olethan jo mukana näissä?

– Perhekerhon WhatsApp-ryhmä (ilmoittaudu Elisalle tai Iinalle)
– yhdistyksen Instagram (@ksdiabetes) ja nettisivut www.ksdiabetes.fi

– Facebook-ryhmä: Keski-Suomen Diabetesperhekerho
– sähköpostilista (päivittyy jäsenrekisterin kautta – ovathan tietosi ajantasalla?)

 

Perhetoiminnan yhteyshenkilöt:

Elisa Huovila (koko perheiden toiminta ja Nuorisotiimi) 0445100530 / elisa@ksdiabetes.fi

Iina Hirvonen (Perhekahvila) 040 753 0284 / iina.hirvonen@live.com