Haetaan osallistujia ´Kunto, uni ja stressi diabetes- ja verenpainetautipotilailla´ -tutkimukseen

Haluisitko mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Jyväskylän yliopiston ja sykeanalytiikkaan erikoistuneen Firstbeat Technologies Oy:n yhteistyötutkimukseen, jossa selvitetään miten tyypin 2 diabetes ja kohonnut verenpaine ovat yhteydessä fyysiseen kuntoon, uneen ja stressireaktioihin? Tutkimukseen kuuluu 5 tutkimuskäyntiä kuukauden aikana, sisältäen mm. lääkärintarkastuksen, rasituskokeen kävelymatolla, unitutkimuksen ja psyykkistä stressiä mittaavan tutkimuksen. Ensimmäinen tutkimuskäynti ajoittuu tammi-helmikuulle 2020.

Saatat sopia koehenkilöksi, mikäli olet 18–64-vuotias ja Sinulla on todettu diabeteksen esiaste tai diagnosoitu tyypin 2 diabetes viiden vuoden sisällä ja/tai verenpainetauti. Tutkimukseen ei voida ottaa henkilöä, jolla on insuliinihoito tai beetasalpaajalääkitys. Tutkittavalla ei saa olla sellaista sairautta tai oiretta, joka vaikuttaa oleellisesti toiminta- tai liikuntakykyyn ja tutkimusmittausten suorittamiseen (esim. oireileva keuhko- tai sydän- ja verisuonisairaus, psykiatrinen sairaus joka ei ole hoitotasapainossa, tai liikuntakykyä rajoittava tuki- ja liikuntaelinsairaus). Sopivuutesi tähän tutkimukseen varmistetaan lopullisesti lääkärintarkastuksessa ennen varsinaisia tutkimusmittauksia.

Osallistumalla tutkimukseen saat kattavasti tietoa mm. hengitys- ja verenkiertoelimistösi kuntotasosta, kehonkoostumuksestasi, perusverikokeiden tuloksistasi (esim. sokeri- ja rasva-arvot), unestasi, stressireaktioistasi ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistasi.

Mikäli olet mielestäsi sopiva tutkimukseemme ja kiinnostunut osallistumaan siihen, pyytäisimme ystävällisesti ottamaan yhteyttä tutkimushoitajaan lisätietojen ja tutkimukseen sopivuutesi kartoittamiseksi: Mirva Rottensteiner, puh. 050 4727407, sähköposti mirva.rottensteiner@ksshp.fi

Diabeetikoiden kuntosaliryhmät talvikaudella 2019-2020

Ilmoittautuminen Diabeetikoiden Hurrinki kuntosaliryhmiin on alkanut. Käy katsomassa ilmoittatumisohjeet ja lisätiedot täältä.